‘The Biggest Tree Plant’ roept elke Vlaming op om bomen te planten of cadeau te doen

Bomen zijn de beste tools tegen klimaatopwarming: ze slaan CO2op, voorzien ons van zuurstof en verrijken de bodem. Vlaanderen bestaat uit ongeveer tien procent bos en tien procent privétuin. Daarin schuilt de unieke kans om het aantal bomen aanzienlijk te laten toenemen.

“We zien geregeld in het nieuws dat één of ander land zoveel miljoenen bomen heeft geplant. Wij willen hetzelfde kunnen zeggen op het einde van dit plantseizoen en roepen Vlamingen daarom op om een boom te planten” - Louis De Jaeger

75 ha

Organisaties kwamen tot nog toe grond te kort om bomen te planten. ‘The Biggest Tree Plant’ heeft echter meer dan 75 hectare grond ter beschikking, grond die met jouw hulp bij deze actie dit plantseizoen nog beplant wordt.

“We hebben over heel Vlaanderen meer dan honderd terreinen verzameld. Dit is een unicum.” - Bart Wolput

Plant of geef een boom

Door een boom te planten creëer je impact die over honderd jaar nog voelbaar is. Daarom roept ‘The Biggest Tree Plant’ je op om een boom te planten en je te registreren. Je kan ook een cadeauboom kopen, die dan geplant wordt op een van de 75+ hectare.

“Je kan op onze site nog kiezen welke soort je cadeau wil geven: een liefdesboom, een verjaardagsboom, een je-kan-de-boom-in-boom…” - Laurien Van den Broeck

Organiseer zelf een plantactie

‘The Biggest Tree Plant’ roept je ook op om een plantactie op je terrein te organiseren. De organisatie biedt daarvoor een toolkit die toont hoe je zo’n event organiseert, maar ook hoe je een boom plant. Daarbovenop zal deze campagne elk plantevenement promoten en krijgt iedereen gratis poster- en flyer-templates.

Bedrijven en verenigingen

The Biggest Tree plant activeert ook bedrijven en verenigingen om bomen te planten. en biedt speciale tree/teambuilding-pakketten aan.